Toto je 5 vecí, ktoré by ste mali urobiť, ak chcete, aby si študent z vášho kurzu odniesol luxusný a profesionálny zážitok.

1. Canva videá na potrhnutie preberanej témy

Canva šablóny má zrejme každý každý lektor-instagramer v malíčku. Čiary a tvary, grafika, fotky, šablóny… Posuňte svoj produkt na top level a zakomponujte do neho krátke Canva videá. Video, ktoré podporí preberanú tému, nielen upúta študentovu pozornosť, ale zároveň vytvorí asociáciu, vďaka ktorej si študent ľahšie zapamätá preberaný celok.

2. Vaša vlastná hudobná zvučka

Ak bude váš podcast, video alebo prezentácia v kurze začítať vašou typickou znelkou, vášmu kurzu dodáte šmrnc. Musíte si preto najať profi nahrávacie štúdio? Môžete, ale ide to aj jednoduchšie. Na stránke audiojungle.net si viete jednoducho zakúpiť tracky, zvukové efekty… a mnoho ďalšieho. Cena? Licencie začínajú už na sume 10-30 €. Hodnota? Nevyčísliteľná.

3. Zábavné kvízy a akčné kroky

Váš program alebo kurz by nemal byť len o teórií. Napriek asynchronite kurzu je dôležité, aby študent naučené poznatky pokiaľ možno okamžite aplikoval v praxi. Konkrétne úlohy zvoľte podľa typu kurzu, určite však do jednotlivých modulov zahrňte akčné kroky, testy a kvízy. Môj tip: Úlohy by mali byť zábavné a motivačné. Proste také, aké by ste sami radi robili, keby ste do kurzu šli.

4. Editovateľné pracovné listy

Ako urobiť zázrak za pár minút a posunúť váš kurz na TOP úroveň? Odpoveď je PDFEscape. Nie každý študent si chce materiály tlačiť. Vďaka stránke PDFescape.com urobíte svoje PDFká editovateľnými. Voilá! PS: Zaregistrujte sa, aby ste nemuseli pri budúcich zmenách robiť celú prácu od začiatku, ako ja.

5. Motivačné check-listy

Kontrolný zoznam úloh je praktická vec. Vašim študentom pomôže zabezpečiť konzistentnosť a úplnosť jednej kapitoly/modulu, predtým, ako prejdú do ďalšej časti kurzu. Tip: Aj checklist môže byť motivačný a zábavný.