Stalo sa Ti už, že Tvoj študent nedosiahol také výsledky, ako by si si priala? Alebo že Ťa mrzelo, že jeho progres je pomalý a brala si to ako svoje osobné zlyhanie?

Možno si podvedome prebrala zodpovednosť za výsledky svojho študenta.

Často vidím, že aj skvelí lektori, v snahe získať klientov, sľubujú dosiahnutie nereálnych výsledkov. A veľa z nich má pocit, že nesie na pleciach kompletnú, 100-percentnú zodpovednosť za študentove výsledky. V skratke – že ak si za lekcie 1:1 účtujú vyššie sumy, tak tým nesú plnú zodpovednosť za progres svojho študenta. To je však mýtus.

Prirodzene, čím vyšší je Tvoj cenník, tým by mali byť Tvoje lektorské služby kvalitnejšie, dávaj si však pozor na formulácie, ktoré naznačujú, že naučíš každého, všetko a ľahko. Môže sa totiž stať, že študent začne kurz s Tebou vnímať ako pasívny čas, že stačí, že zaplatí a Ty na počkanie spravíš zázrak.

Naučiť sa jazyk nie je pasívna činnosť. Rozumieť a hovoriť cudzím jazykom vyžaduje obrovské množstvo úsilia, motivácie a energie. Vždy maj na pamäti, že poskytuješ službu, ALE ja na študentovi, ako zužitkuje čas s Tebou. Ak túžiš pracovať s motivovanými študentami a rozvíjať svoje lektorské podnikanie, prihlás sa odber podcastu Lepší lektor. Neoľutuješ.