Položila si si niekedy otázku, ako je možné, že niektorí lektori rozvíjajú so svojimi študentami obojstranne naplňujúce spolupráce, zatiaľ čo iní sa trápia s neserióznymi zákazkami, neplatičmi, špekulantmi, a napriek tomu, že pracujú poctivo, si vlastne zarobené peniaze ani nemajú kedy užiť?


Prečo by ste mala poznať svoje hodnoty

Pre osobné naplnenie a spokojný život je veľmi dôležité, aby si poznala samu seba a svoje hodnoty. Toto poznanie je kľúčové nielen v medziľudských vzťahoch, ale i v profesionálnom živote a v PODNIKANÍ. 

Keď poznáš samu seba a Tvoje konanie je v súlade s Tvojimi hodnotami: 

  • dokážeš prijať svoje pocity, strach aj nadšenie
  • porozumieť svojmu konaniu
  • viesť svoj život vedome
  • robiť správne rozhodnutia 
  • rozvíjať svoje projekty


Skrátka nie si ako lístok vo vetre, ktorý je unášaný okolnosťami, náhodami a túžbami iných ľudí. Ak máš jasne definovaný svoj osobný kódex hodnôt, si adaptabilní, schopná zamerať sa na všeobecné dobro, no neukrátiť sa pri tom o napĺňanie vlastných potrieb a snov. Keď poznáš samu seba, si schopní viesť plnohodnotný život. A ako vieme, všetko je prepojené. Ťažko podnikať úspešne a udržateľne, ak Ti v tom bránia súkromné problémy. A ťažko osobnostne kvitnúť a rozvíjať vzťahy s blízkymi, ak si zavalená v nefunkčnom biznis modeli.

Poznáš Barrettov test osobných hodnôt?


Pre mňa je myseľ niečo fascinujúce. Často mi v hlave víri plno ideí a nápadov, ktoré sa snažím analyzovať a utriediť. Je pre mňa dôležité vedieť, kto som, čo chcem a aby môj život mal určité smerovanie. Poznanie mojich hodnôt mi veľmi uľahčuje premýšľanie nad mojimi projektami, či už sú to lekcie španielčiny, mentoring pre lektorov, pro-bono služby, podcastovanie a ďalšie činnosti. 


Ak aj vo vás sídli biznis duša a túžite ju naplno odkryť, možno by vám Barrettov test zodpovedal niektoré z vašich otázok. Nájdete ho po kliknutí na tento odkaz.