Rok byvola

Rok 2021 sa v čínskom zvieratníku považuje za rok byvola. Byvol je symbolom tvrdej práce, cieľavedomosti, trpezlivosti, sily, ale aj dôvery a pokory. A taký bol môj uplynulý rok.

Projekt Akadémia lektorov som založila na začiatku covid pandémie. Istú dobu to však bola iba taká zábavka popri lekciách španielčiny. Pár článkov na blogu, o ktorom nikto netušil, zopár konzultácií… Moje know-how som však túžila posúvať medzi väčšie množstvo lektorov.

Existujú rôzne biznis knihy, marketingové príručky, kurzy. Sama však viem, že nie všetky metódy sa dajú aplikovať na podnikanie v oblasti vzdelávania. Naučiť sa používať marketingové a predajné stratégie vyžaduje čas, trpezlivosť a veľa skúšania. Aplikovanie vecí do praxe, robenie chýb, zisťovanie, čo v konkrétnom lektorskom modeli funguje a čo nie, čo nie každého lektora baví.

Keďže mňa tieto veci zaujímajú, ale rovnako milujem aj efektivitu a minimalizmus, rozhodla som sa, že moje know how budem lektorom podávať bez komplikovaných výrazov. V zrozumiteľnej a funkčnej forme. V našej, lektorskej reči.

Ako lektorke mi veľmi chýbal viruálny podporujúci priestor pre progresívnych lektorov. Preto som sa ho rozhodla vytvoriť. Založila som si instagram profil @akademialektorov a vďaka tomu som zistila, že sociálne siete nemusia byť len o filtrovaných fotkách a reklamách na oblečenie a dokonalé životy. A tak tu dnes spokojne sedím a píšem, mám svoj instagram aj 10-modulový program, ktorý absolvovalo už niekoľko skvelých a šikovných lektorov a ja teraz premýšľam, ako ho ďalej vylepšovať a aktualizovať, aby prinášal hodnotu aj naďalej. A uvažujem, čo ďalej, pretože si uvedomujem, že dnes mám opäť ďalšie skúsenosti, ktoré by sa dali posunúť ďalej.

Pikošky o mne

Keďže je tento článok osobnejší, pridám pár info, ktoré ste o mne možno (ne)tušili:

  • Som minimalistka. Mám rada jednoduchosť, vzdušnosť, nezaplnené priestory a vyslovene ma stresuje dostávať nevyžiadané dary. Predtým, ako si do života vpustím nový produkt/službu, vždy nad tým dlho premýšľam. Výsledkom je napríklad to, že hoci vlastním málo oblečenia, všetky moje kúsky sú moje obľúbené. Dokonca aj knihy si najradšej požičiavam z knižnice.
  • Milujem pohyb. Každé ráno začínam strečingom a pomalou yogou, ale najviac ma baví beh, cestná cyklistika a dlhé prechádzky za každého počasia. Som introvert, takže vás asi neprekvapí, že skupinové športy/súťaženie nie sú nič pre mňa.
  • Mám rada kultivované stolovanie a dlhé debaty pri dobrom jedle. Väčšinu času sa stravujem vegetariánsky/vegánsky, hoci, keď som v Španielsku, užívam si morské plody, syry, chorizo a podobne. A som kaviarenský povaľač – milujem stretnutia pri dobrom spenenom cappuccine . Občas mám v kaviarňach lekcie španielčiny s mojimi študentami, ktorí žijú v Bratislave. A inokedy idem do kaviarne sama – len tak si dám obľúbený nápoj a mám rande sama so sebou. Je to celkom terapeutické, vyskúšaj.
  • Mám rada človečinu a hlboké rozhovory. Najväčší zmysel mi dávajú spolupráce 1:1. V nich dokážem mojim klientom dať kvalitný čas, namotivovať ich, odovzdať veľa energie. S pokorou hovorím, že mám neuveriteľné šťastie na ľudí a neraz sa stane, že profesionálna spolupráca prerastie v kamarátstvo, čo mi vždy urobí radosť.